Program‎ > ‎

Om programmet 2019

Ärade medlem,

Höstmånaderna har gått fort och programmet är snart till ända. Dags att börja blicka fram mot våren.

Det är styrelsens förhoppning att sammansättningen av vårens program och aktiviteter ska falla dej i smaken. Vi har försökt balansera vårt utbud inom de ämnesområden du ser ovan så att det ska passa in i målsättningarna.

Som synes av bifogat programblad så finner du -utöver föreläsningarna- några kurser och studiebesök som kanske kan intressera. Anmäl i sånt fall intresse.

Årsmötet 14 november fastställde budgeten för 2019. Den innebär balans mellan kostnader och intäkter till oförändrade avgifter för medlemskap och entré. Betala gärna medlemskapet för 2019 i god tid före första föreläsningen. Det underlättar för kassören om du visar upp medlemskortet vid alla föreläsningar.

Vi hälsar såväl nya som gamla medlemmar välkomna till att delta i vårens aktiviteter. Vi är idag c:a 200 medlemmar och min upplevelse är att ni är duktiga på att fylla stolarna i Peter Stormaresalen. Det kan väl inte tolkas på annat sätt än att vi fortfarande tillhör ”upplysningstiden” och vill veta mer.

Vårens föreläsningar täcker in energiförsörjning, filosofi, en världssopran och ett 100-årsjubileum (allmän rösträtt för män och kvinnor). Kanske inte alla som formerar fingrarna till en bukett och kysser fingertopparna, men ju fler vi är desto fler olika intressen har vi att matcha.

Kursverksamheten omfattar film, teater, jämförelse mellan olika kulturer och skrivarkurs.

Det är min förhoppning att Du ska hitta något som passar dina intressen. 

Vill Du delta i någon av kurserna så anmäler du Dig direkt till angiven ledare. Se vidare under menyfliken Kurser.
Benny Johansson
Ordförande
Bollnäs SU